Menyang kontèn

Sudarso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Dudarso diunggah dari [1]

Sudarso (lair wonten Purwakerta (Jawa Tengah); séda 20 Juni 2006 ing Purwakerta) punika satunggaling seniman Indonésia asal saking Indonésia.[1] Statusipun minangka pengajar wonten STSRI ASRI (Sekolah Tinggi Seni Rupa/Akademi Seni Rupa Indonésia).[1][2]

Gesang kaliyan pakarya[besut | besut sumber]

Sudarso sinau nglukis wonten in Bandung sesarengan pelukis Affandi lan Barli taun 1937.[1] Ramanipun Sudarso minangka carik désa. Sudarso remen nggambar wiwit taksih bocah kanthi niru paragan wayang kulit.[2] Tamat Sekolah Dasar Arjoena School di Ajibarang, Jawa Tengah, taun 1931.[2] Saking taun punika ngantos 1938 Sudarso ngudi kawruh wonten Bandung, gesang kanthi dagang endhog lakian susu muter kampung ngantos satunggaling dinten kepanggih kaliyan Affandi, ingkang asring numbasi susu[2] Saking pertemuan punika, Sudarso sinau nglukis dhateng Affandi.[2] Pakaryanipun Sudarso inggih lukisan ingkang asring nampilaken wanita prasaja désa kanthi gambar sikil kaliyan tangan ingkang indah.[1] Gajah Uwong, Wanita, Ibu dan Anak, lan Dik Kedah.[1]

Cathetang Suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Hassan Shadily & Redaksi Ensiklopedi Indonésia (Red & Peny)., Ensiklopedi Indonésia Jilid 6 (SHI-VAJ). Jakarta: Ichtiar Baru-van Hoeve, hal. 3323
  2. a b c d e "tamanismailmarzuki.com : Biografi Sudarso". Diarsip saka sing asli ing 2014-06-06. Dibukak ing 2014-06-25.