Stadion sriwedari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Stadion Sriwedari yaiku papan kanggo tetandingan olahraga bal-balan, kang manggon ana ing dalan Bhayangkara, kelurahan Sriwedari, Kecamatan laweyan, kutha Surakarta.[1] Stadion Sriwedari dadi sawijining stadion tuwa ing Indonesia, amarga nate dadi panggonan dianakake Pekan Olahraga Nasional(PON) kapisan, nalika surya kaping 9 September 1946.

Ing antarane taun 2003 – 2011, papan iki nate malih jeneng dadi Stadion R. maladi. Ananging saking akehe pro lan kontra saka pehak anggota Dewan, pemkot Solo lan bebrayan agung, ing taun 2011 papan mau bali maneh kanthi jeneng Stadion Sriwedari.

Sejarah[besut | besut sumber]

R.M.T Wangsanegara rumangsa prihatin nalika mangerteni para atlet bal-balan bumiputra amung oleh dolanan ing lapangan Alun-alun Kidul, tanpa gawa sepatu. Banjur panjenengane aweh lelapuran marang Raja Surakarta, ya Sri Susuhunan Pakubuwana X. PB X sarujuk marang lelapuran mau, banjur ing taun 1930, pambangunan stadion kawiwitan. Rong tau sawise, ing taun 1932, stadion Sriwedari wis mangadeg ing kutha Surakarta.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Stadion Sriwedari (R. Maladi) | Pariwisata Solo". pariwisatasolo.surakarta.go.id. Dijupuk 2019-05-25. 
  2. (Cerita di balik nama kampung & Tempat), Asale (2016). Asale (Cerita di balik nama kampung & Tempat). Solo: PT. Aksara Solopos. kk. kaca 107. ISBN 978-602-73593-3-8. Priksa gandra |isbn= (pitulung).