Sri Mulyani (juru wirausaha)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Dra. Sri Mulyani (lair ing Surakarta, 1 Januari 1966; umur 52 taun), ya iku salah siji juru wirausaha wanita saka Sala.[1] Sri Mulyani asring diceluk kanthi jeneng Mbak Mul . Saliyané dadi juru wirausaha dhèwèké tilas njabat dadi ketua ASPEKINDO  (Asosiasi Pengusaha Konstruksi Indonesia), uga tilas njabat dadi Wakil Ketua HIPMI (Himpunan Pengusaha Muda Indonesia).[2]

Sri Mulyani uga mèlu nyengkuyung salah siji organisasi sosial kemasyarakatan. Nalika srawung ing kupengan masyarakat,  dhèwèké matur yén ora béda-bédakaké kanca nalika sesrawungan.

Babad Uripé[besut | besut sumber]

Sri Mulyani lair ing kutha Sala. Dhèwèké putri saka wirausaha biro jasa listrik lan sudagar (pedagang) kang greget. Mangsa cilik nganti lulus SMA ana ing kutha Surakarta. Banjur dhèwèké budhal menyang Yogya gawé nerusaké sekolah ing FISIP Universitas Gajah Mada jurusan Sosiologi. Nalika kuliah, dhèwèké ora mung dadi mahasiswi sing sinau ana ing pakuliahan nanging uga bakulan kain bathik ana ing kukuban kampus.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rochadi DS, Sri, ed. (2005). Mini Biografi Sejumlah Tokoh & Eksekutif Wong Solo. Semarang: Citra Alumni Perkasa. pp. 115–117.
  2. Rochadi DS, Sri, ed. (2005). Mini Biografi Sejumlah Tokoh & Eksekutif Wong Solo. 2005: Citra Alumni Perkasa. pp. 115–117.CS1 maint: location (link)