Split (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Split
Gambar:Split (2017 film).jpg
Poster resmi
DisutradaraniM. Night Shyamalan
Diprodhuseri
Ditulis déningM. Night Shyamalan
Dibintangi
DimusikiWest Dylan Thordson
SinématografiMike Gioulakis
Dibesut déningLuke Franco Ciarrocchi
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningUniversal Pictures
Tanggal metu
  • Januari 20, 2017 (2017-01-20) (Amerika Serikat)
Suwéné
117 Menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$9 Juta[2]
Kalarisan$222.6 Juta[2]

Split yaiku filem Amerika sing tayang ing taun 2017 . Filem kasebut, disutradarai dening M. Night Shyamalan, dimainake dening James McAvoy, sing mainake Kevin Wendell Crumb sing duwe 24 kapribaden utawa macem-macem kepribadian. Filem iki dirilis tanggal 20 Januari 2017 .

Salah sijine kepribadian Kevin, kéwan iki, minangka antagonis crita David Dunn ing filem sing ora bisa dibebasake ing taun 2000. Split minangka terusan kanggo filem sing ora bisa dilacak sing khusus ngandhani karakter antagonis utama sing diwenehake ing tutup Mr. Comic. Rega minangka bocah ing adegan film ing ngendi karakter Dunn minangka pahlawan super bakal nglawan tokoh kucing manungsa (jaguar).

Sabanjure sing ora bisa dipisah / pamisah, kanthi judul Kaca, bakal ditayangke ing taun 2019. Ngendi karakter loro film kasebut yaiku 17 taun produksi sing setara karo 17 taun ing dunia nyata.

Paraga[besut | besut sumber]

  • James McAvoy minangka Kevin Wendell Crumb [3]
  • Anya Taylor-Joy minangka Casey Cooke
  • Betty Buckley minangka Dr. Karen Fletcher
  • Haley Lu Richardson minangka Claire Benoit
  • Jessica Sula minangka Marcia
  • Brad William Henke minangka John
  • Sebastian Arcelus minangka Pak. Cooke
  • Neal Huff minangka Pak. Benoit
  • Kim Direktur minangka Hannah
  • Lyne Renée minangka Moderator
  • M. Night Shyamalan minangka Jai

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Split (15)". British Board of Film Classification. November 29, 2016. Dijupuk November 29, 2016. 
  2. a b "Split (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk February 19, 2017. 
  3. Jette Kernion (2016-09-27). "‘Split’ Review: James McAvoy Stars In M. NIght Shyamalan’s Film". IndieWire.com. Dijupuk 2017-01-10. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]