Soparnik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Irisan soparnik

Soparnik (jamak: soparnici ) minangka pie biasane gurih kanthi isi chard Swiss. Jeneng liya yaiku soparnjak, zeljanik utawa uljenjak . Iki minangka jinis paling misuwur ing wilayah Dalmatian ing Poljica, ing antarane Split lan Omiš . Musim asli kanggo sajian yaiku wektu sing luwih adhem taun iki nalika kasedhiya lawuh sing luwih tuwa lan luwih legi.

Sejatine, iku panganan sing gampang banget digawe saka bahan-bahan umum ing tlatah iki: Chard karo bawang lan peterseli ing antarane rong lapisan adonan sing paling gampang. Antarane macem-macem variasi lokal uga ana sing legi, kayata kacang-kacangan, woh-wohan garing utawa karamel .