Somatologi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Somatologi ya iku cabang èlmu antropologi ragawi sing neliti ciri-ciri lan sifat awak manungsa. Tembung somatologi iki asalé saka ing basa Yunani sing tegesé ya iku "awak" lan "èlmu", dadi somatologi dumasar ètimologoné iku èlmu awak manungsa.