Siti Chotidjah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Siti Chotidjah, utawa Bu Chod jeneng kenthelé, lair ing Tegal, 6 Juni 1942.[1] Dhèwèké salah sawijining muballighot, politikus, lan ibu kang nduwèni anak cacah nem. Bojo saka Bapak Ali Thayeb iki naté njagong ana ing kursi DPRD I Jateng ing Komisi C lan aktif ing organisasi politik saha organisasi masyarakat.

Kauripan[besut | besut sumber]

Siti Chotidjah nduwè sipat disiplin lan pinter mbagi wektu. Mulané dhèwèké nggugu salah sawijining ayat Al-Qurán ing surah Al-Ashr kang diwiwiti kanthi sumpah saka Gusti Allah: "Demi Waktu". Mituruté yèn manungsa gelem nggayuh angan-angané, dhèwèke kudu pinter mbagi wektu.

Karir[besut | besut sumber]

  1. Sekretaris ranting Fatayat NU (1957).
  2. Ketua Fatayat Anak Cabang (1963).
  3. Ketua Fatayat Cabang Kab. Tegal (1973).
  4. Ketua Muslimat NU Cabang Tegal & Koordinator sekaresidenan.
  5. Pimpinan Muslimat NU Wilayah Jateng (1984).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sadono SY, Bambang, ed. (1991). TOKOH & POTENSI KUNCI JAWA TENGAH (Apa & Siapa 1991-1992). Semarang: Penerbit Citra Almamater. kk. 27–28.