Sikil gajah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar Sikil Gajah (Kaki Gajah)

Sikil Gajah (wonten ing basa Indonésia dipunsebat Kaki Gajah, wonten ing istilah medis sikil gajah dipunsebat elephantiasis.[1]), inggih punika salah satunggaling lelara ingkang kagolong filariasis.[1] Sasanesipun manungsa kéwan ugi saged kaserang filarisasi.[1] Filariasis dipunsebabaken kaliyan cacing nematoda golonganipun filaria.[1] Spesies filaria ingkang saged njalari sikil gajah inggih punika Cacing Wuchereria bancrofti.[1] Cacing punika saged ngganggu peredaranipun getah bening.[1] Penyakit filariasis utawa sikil gajah punika kagolong lelara tauhan utawa kronis. Cacing Diwasa saged urip wonten ing badanipun manungsa kanthi luwih saking 10 taun.[1]

Gejalanipun[besut | besut sumber]

- Ingkang kaping satunggal inggih punika boten wonten gejalanipun(asimtomatik).[1] Tiyang punika boten raos sakit, boten wonten keluhan punapa-punapa, nanging saged nularaken mikrofilaria wonten ing badanipun tumuju wonten ing badanipun tiyang sanès.[1] - Ingkang kaping kalih inggih punika kadadosan tandha-tandha infeksi akut akibatipun perdangan.[1] Wonten demam mendadak, nyeri, bengkak, tandha peradangan wonten ing klanjer limfe.[1] - Ingkang kaping tiga inggih punika wujudipun infeksi kronis, kathah sanget dipunpadosi wonten ing masarakat, inggih punika penyumbatan limfa ingkang saged njalari pembekakan sikil, ugi tangan.[1] Wonten ing tiyang jaler, sasanesipun sikil daerah genital inggih saged kainfeksi, saéngga saged kadadosan pembengkakan wonten ing daerah(zakar).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m [1](diakses tanggal 16 Juni 2012)