Shutter Island (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shutter Island
DisutradaraniMartin Scorsese
DiprodhuseriMartin Scorsese
Bradley J. Fischer
Mike Medavoy
Arnie Messer
DiskénariyoniLaeta Kalogridis
AdhedhasarNovel Shutter Island:
Dennis Lehane
DibintangiLeonardo DiCaprio
Mark Ruffalo
Ben Kingsley
Michelle Williams
Patricia Clarkson
Jackie Earle Haley
Emily Mortimer
Ted Levine
dan Max Von Sydow
DimusikiRobbie Robertson
SinématografiRobert Richardson
Dibesut déningThelma Schoonmaker
Perusahaan
prodhuksi
Phoenix Pictures
Appian Way Productions
Sikelia Productions
Dibabar déningParamount Pictures
Tanggal metu
Suwéné
148 minit
NagaraAmerika Sarekat
BasaInggris
Rantaman$80 yuta
Kalarisan$294.803.000

Shutter Island yaiku filem crita seru Amerika Sarekat taun 2010 sing disutradharani dening Martin Scorsese kanthi pemeran utamine Leonardo DiCaprio. Filem iki diadaptasi saka novel taun 2003 sing nduweni judhul sing padha gawean Dennis Lehane. Proses prodhuksi miwiti saka Maret 2008. Awalne, Shutter Island dijadwalkan rilis ing tanggal 2 Oktober 2009, nanging Paramount ngundurake. Pungkasanipun, Shutter Island rasmi dirilis ing 19 Februari 2010.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]