Serat Sri Tanjung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sri Tanjung iku salah sawijiné dhèwa khayangan ingkang kagungan gawéyan jaga portal utawa lawang swarga [1]. Amarga wewèngkon gawéyané iku, Sri Tanjung kagungan amanah kanggo manut marang Sang Hyang utawa Gusti Pengèran.

Dipitudhuhké wonten satunggalé satriya asmané Raden Sidapaksa tindhak saka padunungané menyang Nagari Sindhuraja [1]. Raden Sidapaksa punika kautus

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Poerbatjaraka, Ng. (1954). Kapustakan Djawi. Jakarta: Kapustakaan Djawi. k. 86.