Serat Bimapaksa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Serat Bimapaksa Puniko satunggaling irah-irahan lakon carangan inggih punika Serat bimapaksa. Ingkang nyariosaken kisah Bima ing peranipun dados rohaniwan lan dados guru ingkang ngajaraken sastrajendra ing pertapaan argakelasa. Bima bergelar bagawan bima paksa. Muridipun inggih Mayangkara utawa anoman, abimanyu, gathotkaca lan arjuna. Sakwetawis njalanaken tugasipun begawan bimasaka pikantuk rintangan saking bathara guru. Akir ceritanipun bathara guru ngakoni ajaran bagawan bimapaksa sasampunipun nglewati dialog