Sendhok taker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sendok ukuran metrik
sendok ukur

Sendok ukuran yaiku sendok sing digunakake kanggo ngukur bahan, cairan utawa garing, nalika masak. Ukur sendok bisa digawe saka plastik, logam, lan bahan liyane. Kasedhiya kanthi pirang-pirang ukuran, kalebu sendok teh lan sendok . Kutu ing pirang-pirang negara kalebu (kajaba garpu lan piso utawa butterouife) loro sendok, sing diarani sendok teh lan sendok - nanging ora bakal bingung karo ngukur sendok. Minangka alat makan, sendok iki ora distandardisasi lan bisa ngemot 2,5 nganti 7,3 ml kanggo sendok teh [1] lan 7-20 ml kanggo sendok. Bedane ukuran bisa mbebayani nalika digunakake kanggo ngukur kritis, kayata obat.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Spoons give wrong medicine doses". NHS UK. 15 July 2010. Dibukak ing 21 February 2020.