Semprot aerosol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Semprotan aerosol bisa

Semprotan aerosol minangka sawijining jinis sistem dispensasi sing nggawe kabut aerosol partikel cair. Iki digunakake kanthi komplong utawa botol sing ngemot muatan lan propelan ing tekanan. Nalika klep kontainer dibukak, muatan kasebut dipeksa metu saka bolongan cilik lan katon dadi aerosol utawa kabut. Nalika propelan ngembang kanggo mbuwang muatan, mung sawetara propelan sing nguap ing njero kaleng kanggo njaga tekanan sing tetep. Ing njaba kaleng, tetesan propelan nguap kanthi wektu kang cepet, saéngga muatan ditanggepi partikel utawa tetesan sing apik banget.