Semedi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tujuane Semedi kanggo nyidekno kito dateng Gusti Allah.

Cara lan syarate nglakoni :

  • awake kudu resik luwih apiké yèn sawisé adus kramas lan wudhu.
  • lungguh sila tangan ano dukuré dengkul.
  • tansah memuji asma Allah, bisa ngucapké Hu ALLLAH, Istigfar, Tahlil, Tahmid lan liya-liyané
  • luwih apik dilakoaké karo merem ing tengah wengi
  • nafas diatur pelan nangéing konsèntrasi amung menyang Gusti ALLAH
  • yèn nganti koyo ana cahya padang ning ati kepénak kudu di jogo, iku tandane yèn semedine kasil
  • kudu iklas, yerah ke jiwo rogo menyang Allah

Uga delengen[besut | besut sumber]