Sega tempong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sega Tempong)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Kadung nong Banyuwangi nanging mage gurung nyobak ngerasakaken hang arane sego tempong bangur riko muliho. sego tempong iki panganan khas tekan banyuwangi. Sambel'e hang 'nggarai lambe ndoweh koyo wong mari ditempong iku hang 'nggawe wong-wong penasaran lan pengen nyacak. Kadung sego tempong kang jaman mbengen iku mung onok sego, sayur ijo-ijo lan di teploki sambel. Nanging saiki milui majue jaman lan selera kang tambah modern, paran maning jare lare saiki nyebute nggawe istilah Hitz , dadine sego tempong saiki akèh macem lan pilihane. Wes akèh tambahan iwak pilihan wiwit tekan iwak pitik, iwak laut, endhog, lan sak liyané. Rosone kang 'nggarai kurangan ambi dijurung regone hang seng pati larang iki hang 'nggarai sego tempong tambah akèh didemeni uwong-uwong, wiwit lare cilik , lare enom, tuek, lanang, lan wadon kabèh padha ggandrungi panganan iki.