Sasikirana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bambang Sasikirana Putra ne saking Gatotkoco, Rojo negoro pringgondani kale garwonipun Dewi Pragiwa, Putri arjuna kale Dewi Manuhara, sakmeniko nggada dolor kale (2), saking bapak seje ibu asmonipun, Arya jayasupena, Putra saking dewi sumpani, lan arya suryakaca, Putra saking dewi suryawati, Putri saking Batara Surya lan Dewi ngrumi.

Pas ono perang Bratayudha,Sasikirana mboten tumut perang padu, masio umuré yo wes cukup yèn di gae mèlu perang padu, pas mantun perang bratayudha lan megoro astina mbalek ana ing tlatah digdaya kulawarga pandawa, sasikirana Panjenenganipun minangka Senopati Sak pamrentahane Prabu parikesit.[1]

Sasikirana duwé watak karakter angèl wani pinter lan trengginas.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Mengenal Tokoh Wayang. k. 87. ISBN 978-602-97941-4-4.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)