Sarlat-la-Canéda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sarlat-la-Canéda, umume dikenal minangka Sarlat, iku sawijining kutha ing sisih kidul-kulon Prancis. Kantor sub-prefektur lan pusat ing kanton departemen Dordogne, ing wilayah Nouvelle-Aquitaine, nduwe 9.127 jiwa ing taun 2018 lan dadi pusat area kutha 19.220 jiwa. Pendhudhuk kasebut diarani Sarladais (es). Ibukutha Périgord Noir, ing pinggir Causses du Quercy, kutha bersejarah iki minangka situs wisata utama, misuwur amarga pakean monumental sing umume diwiwiti saka jaman abad pertengahan lan wiwitan Renaissance (wiwit abad kaping 13 nganti 16) . Pusat kutha, kanthi homogenitas gedhe, mula digawe saka jaringan lorong lan gang sing apik, alun-alun sing dienggo, diubengi omah gedhong kanthi atap kaca, sing paling misuwur yaiku omah La Boétie, hotel du Barry, hotel de Savignac utawa presidial. Pusat saraf kutha, Place de la Liberté, diantrekake karo teras, minangka papan pasar, ing endi panganan khas wilayah kasebut didol: foie gras, truffles, ara lan kenari. Ing ekstensi kasebut, katedral Saint-Sacerdos lan istana uskup mbukak perspektif, sing ngelingake manawa Sarlat minangka kutha episkopal sajrone pirang-pirang abad. Kanthi salah sawijining wilayah kutha abad pertengahan sing paling penting ing donya, Sarlat minangka kutha pertama sing entuk manfaat saka ukum Malraux ing taun 1964. Kutha cilik Perigordian iki, dikunjungi pirang-pirang atus ewu turis saben taun, uga kala-kala dadi setting film sejarah [1][2][3] [1]


Cathetan suku lan réferènsi[besut | besut sumber]