Sapi kereman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sapi kereman ing laladan Magetan

Sapi kereman ya iku sapi kang digawé lemu nganggo cara dingu ing kadang lan di pakani nganggo pakan tambahan utawa konsentrat.[1] Sapi kereman sak liyané dipakani pakan dasar ugo di pakani pakan tambahan kaya ta bungkil klopo, wit sagu, lan dedak. Pakan tambahan iku di pakakke kanggo sapi amrih sapine cepet lemu. Kandang kang kanggo ngingu sapi kudu dijaga keresikane lan ukurane kudu pas karo sapi kang arep di ingu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Penggemukan Sapi Potong Sistem Kareman". Warintek Bantul. Dijupuk 26 Juni 2014.