Santun UTC

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Santun UTC (UTC offset) iku bédaning jam lan menit saka Wektu Universal Kakoordhinasi (UTC) ing panggonan lan tanggal tinamtu. Racaké, santun UTC kapacak mawa format ±[jj]:[mm], ±[jj][mm], utawa ±[jj]. Mula, yèn ana sawijining wektu karan sajam munjuli UTC (kaya ta wektu ing Berlin nalika mangsa salju), santun UTC-né kapacak "+01:00", "+0100", utawa cukup "+01".

Saben panggonan sing didunungi wong duwé santun UTC sing dumadi saka tikelané wektu 15 menit. Mangkonoa, pérangan gedhéné santun wektu (kalebu kabèh laladan mawa wektu segara) diukur sarana jam, dudu menit.

UTC iku padha karo GMT.