Sandhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sandhi (saka basa Sangskreta samdhi) iku sawijining fénoména morfofonologi linguistik. Contoné iku kalebu fusi sawetara swara ing wates-wates tetembungan lan pangowahan swara déné swara liyané ing cedhaké. Fénoména sandhi iki mligi ana ing basa-basa Indo-Iran (kususé basa Sangskreta, kang duwé paugeran njlimet prakara sandhi), mula dijenengaké miturut basa Sangskreta. Sanadyan mangkono basa liya uga akèh kang duwé fénoména iki.