Sandarac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sandarac nangis

Sandarac (utawa sandarach ) minangka resin sing dipikolehi saka wit cilik kaya Tetraclinis artikulata . Wit iki asale ing sisih lor-kulon Afrika kanthi anané penting ing sisih kidul Maroko ing pagunungan Atlas . Resin katon kanthi alami ing batang wit. Uga dipikolehi kanthi ngethok kulit kayu. Nanging padhet nalika kena hawa. Iki nerangake babagan perdagangan kanthi bentuk chip cilik, tembus, lan warna kuning alus. Maroko dadi papan asal usul sandarac. Resin sing padha dipikolehi ing Australia kidul saka sawetara spesies wit kaya Cypress Australia Callitris, nanging resin durung dikoleksi kanthi sistematis ing Australia. [1]Sanajan ora aromatik banget, resin sandarac digunakake lan uga digunakake minangka dupa. Aromane wis dibandhingake karo balsam .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Analysis of Resins, Balsams and Gum-Resins, by Karl Dieterich (1920), Chapter II, Section 34. Dieterich states he heard a report "that Mogador (i.e. African) sandarach is better and purer than Australian. This may be the reason why the latter has not been more utilised." But Dieterich's own chemical analysis leads him to conclude that "great similarity exists between the two kinds".