Sanak kerabat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sanak kerabat Jawa iku ngemot bab pasaduluran ana ing adat Jawa. Biasane wong kang dianggep sak trah utawa sak buyut duwé pratalen kerabat kang cerak. Sanak kerabat uga kang nemtokake anggoné olèh warisan. Sanak kerabat ora mung mligi sadulur sekandung, nanging uga sadulur saka anaké simbahe utawa sanak saka besan.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Koentjaraningrat (1984). Kebudayaan Jawa. Jakarta: Balai Pustaka. k. 153-158.