Samiyèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Samiyèr ya iku jinising panganan kang bahan pokoke saka tela pohung. Samiyèr wujudé bunder tipis, kang digoreng. Arep kaya krupuk ning rasané tela. Wujudé tipis banget, renyah yèn dipangan. Bisa kanggo lawuh gantine krupuk uga bisa dipangan biyasa. Biasane pasarane ana ing pasar-pasar uga kadang kala ana bakul idher mlaku muteri kampung. Anggoné idher racaké dipikul kanthi ngomong :samiyèr....samiyèr Wujud dodolane, samiyèr mau dibungkus plastik cilik kang isiné kurang luwih 5 nganti 10 iji. Regane mung sewu limang atusan.