Salpicon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Salpicon
Salpicón de marisco, Galiza.jpg
Seafood salpicon, an example from Spanish cuisine.
Tlatah utawa prajaWestern Europe, Latin America
Buku masakan: Salpicon  Médhia: Salpicon

Salpicon (utawa salpicón, tegese "hodgepodge" utawa "medley" ing basa Spanyol) [1] minangka salah sawinining olah-olahan saka siji utawa luwih bahan sing dicincang utawa dicincang lan diikat karo saos utawa cairan. [2] Ana macem-macem versi sing ditemokake ing basa Spanyol lan masakan Amerika Latin sing luwih jembar. Salpicon kadhang kala digunakake minangka isian . Beda karo versi masakan tradisional sing enak, ing Kolombia "salpicon" nuduhake wedang sing legi lan adhem.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Steven Raichlen (January 2011). Bold & Healthy Flavors: 450 Recipes from Around the World. Black Dog & Leventhal. pp. 195–. ISBN 978-1-57912-855-5.
  2. Raymond Sokolov (22 September 2010). Saucier's Apprentice. Random House LLC. p. 189. ISBN 978-0-307-76480-5.