Sabet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sabet iku istilah kang dienggo ana ing pakeliran kang ngemot cara-cara ngobahakake wayang. Kang diobahkake déning dhalang ya iku tangan lan awak wayang.[1] Polahing wayang mituduhake karakter lan kapribaden wayang. Sabet iku ngemot cepengan, tancepan, solah, bedholan dan entas-entasan. Sabet uga kang gawé wayang bisa ketok kaya urip tenanan sajeroning pakeliran.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Bambang Murtiyoso, dkk (2007). Téyori Pedalangan. Surakarta: ISI Surakarta. k. 29-37. ISBN 979-8217-60-8.