Ruang werna Adobe RGB

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
1931 CIE xy, diagram Kromatisitas ing dhuwur nudhuhna kabèh ruang warna RGB Adobe lan panggon pilihan utama. Titik putih D65 jedul ing tengah.

Ruang warna Adobe RGB iku ruang warna RGB kang dikembangna karo Adobe Systems ing taun 1998. Iki digawé kanggé nyakup meh kabèh warna kang bisa ing printer warna CMYK, nanging nganggé warna RGB mligi ing piranti kasar kaya layar komputer. Ruang warna nyakup meh 50% saka warna kang dipirsani ditentukna karo ruang warna Lab, paningkatan ing kabèh ruang warna sRGB terutama ing sian-hijau.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]