Ruang werna Adobe RGB

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
1931 CIE xy, diagram Kromatisitas ing dhuwur nudhuhna kabèh ruang werna RGB Adobe lan panggon pilihan utama. Titik putih D65 jedul ing tengah.

Ruang werna Adobe RGB iku ruang werna RGB sing dikembangna karo Adobe Systems ing taun 1998. Iki digawé kanggé nyakup meh kabèh werna sing bisa ing printer werna CMYK, tapi ngangge werna RGB utamané ing piranti kasar kaya layar komputer. Ruang werna nyakup meh 50% saka werna sing dipirsani ditentukna karo ruang werna Lab, paningkatan ing kabèh ruang werna sRGB terutama ing sian-hijau.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]