Rotini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rotini saos tomat lan kèju parut

Rotini iku sawiji pasta sing wijidé kaya heliks utawa kotrèk / piranti kanggo mbukak tutup botol. Jeneng kanggo jinis pasta sing iki iku saka tembung basa Italia abad angka 17 sing tegesé "ban-ban cilik".[1] Rotini iku ana kaitané karo fusilli, nanging heliksé luwih rapet, i.e. luwih cilik ukurané. Pasta jinis iki aja dipadha-padhakaké karon rotelle (pasta "ban gerobak").

Rotini mula bakané saka Italia sisih lor lan puteran-puterané sing rapet ngewangi pasta jinis iki kanggo nahan warna-warna saos kanthi luwih rapet. Pasta jinis iki asringé digunakaké ing salad-salad pasta nganggo saos-saos pesto, Carbonara utawa tomato-based.

Rotini iku paling kerep digawé saka tepung gandum (gandum putih) sing uwis diolah, sanajan varias-variasné kagawé saka whole wheat flour, beras soklat, utawa gandum-ganduman liyané sing ana.

Ing Amérikah Sarékat, pasta iki uga duwé tembung padha liyané kaya ta "Scroodle," "Scroodle Noodles", "Scrotini", "Skroodle", "Scroodle Macaroni", utawa "corkscrews".[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "rotini, n." OED Online. Oxford University Press, March 2014. Web. 24 April 2014.
  2. http://www.cooks.com/rec/search?q=scroodle-Colloquial uses on cooks.com