Roda Telu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Roda telu iku piranti transportasi kang rodane ana telu. Piranti iki ana ing Indonesia ya iku Becak, Bemo, lan Oplet. Kekarone ana dharat mlakune nganggo rodha telu Becak iku wujud sarana transportasi kang banget unike ora usah ngganggo mesin lan bengsin nanging nganggo tenagane manugsa kang ngenjot pedhal sikile kang marakake kuat lan séhat. Bemo lan Opet iku mung anané ing Jakarta. Ing daerah liya ora bakal tinemu. Bemo iku minangka Taxi jaman sadurungé ana Taxi. Bemo iki swarane khas ntontrong... tong.. tong.... Déné Oplet iku minangka sarana kang ana ing filem Sidul Anak Sekolahan

Becak

,

Bajaj