Robert Adler

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Robert Adler

Robert Adler ya iku penemu remot control.[1] Remot control ya iku piranti kanggo ngganti tayangan tipi saka channel 1 dadi chanenel liyane.[1] Dheweke lair ing Viena, Australia taun 1913.[1] Dheweke entuk gelar doctor fisika saka University of Vienna nalika umur 24 taun.[1] Banjur dheweke ngalih ana ing Amerika Serikat, lan nyambut gawé ing pusat Zenith Electronics Corporation.[1] Nalika taun 1950, pusat riset Zenith Elektronics Corporation, panggonan Adler nyambut gawé, gawé remote control tipi kang wiwitan kang diwenehi jeneng lazi bones.[1] Fiture isih biasa-biyasa, mung ana tombol on lan off.[1] Banjur nalika taun 1955, Zenith gawé sawijining remot tanpa kabel kang darani falasmatic.[1] Prinsip kerjane ya iku nggunakake lampu kang diarahake marang sel penangkap cahya kang dideleh ana ing pojokan tipi.[1] Mung wae, sel mau uga bias nyekel cahya srengenge mula tipi dadi ora bener.[1] Kanthi cerdas, dheweke menehi solusi kanggo parkara mau.[1] Adler yakin manawa komunikasi karo tipi nganggo swara bakal luwih apik tinimbang nggunakake cahya.[1] Swara kang digunakake ya iku swara frekuensi dhuwur kang ora bisa dirungokake manungsa ya iku swara ultrasonik. [1] Konsep remote gawéane Adler dewe luwih ringkes amarga ora nggunakake tenaga batre.[2] Remot mau bisa digunakake nalika logam aluminium di senggolake, banjur swarane dicekel déning tipi kanggo ngubah channel, swara, utawa power.[2] Remot iki bisa mudunake 30 % ongkos gawéne.[2] Adler tinggal donya ana ing Boise, Idaho, Amerika Serikat nalika tanggal 15 Pebruari 2007.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 224]
  2. ^ a b c d (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 225]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Adler&oldid=1013722"