Robert Adler

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robert Adler

Robert Adler yaiku penemu remot control.[1] Remot control yaiku piranti kanggo ngganti tayangan tipi saka channel 1 dadi chanenel liyane.[1] Dheweke lair ing Viena, Australia taun 1913. [1]Dheweke entuk gelar doctor fisika saka University of Vienna nalika umur 24 taun.[1]Banjur dheweke ngalih ana ing Amerika Serikat, lan nyambut gawe ing pusat Zenith Electronics Corporation.[1] Nalika taun 1950, pusat riset Zenith Elektronics Corporation, panggonan Adler nyambut gawe, gawe remote control tipi kang wiwitan kang diwenehi jeneng lazi bones.[1] Fiture isih biasa-biyasa, mung ana tombol on lan off.[1] Banjur nalika taun 1955, Zenith gawe sawijining remot tanpa kabel kang darani falasmatic.[1] Prinsip kerjane yaiku nggunakake lampu kang diarahake marang sel penangkap cahya kang dideleh ana ing pojokan tipi. [1]Mung wae, sel mau uga bias nyekel cahya srengenge mula tipi dadi ora bener.[1] Kanthi cerdas, dheweke menehi solusi kanggo parkara mau.[1] Adler yakin menawa komunikasi karo tipi nganggo swara bakal luwih apik tinimbang nggunakake cahya. [1]Swara kang digunakake yaiku swara frekuensi dhuwur kang ora bisa dirungokake manungsa yaiku swara ultrasonik. [1] Konsep remote gaweane Adler dewe luwih ringkes amarga ora nggunakake tenaga batre. [2]Remot mau bisa digunakake nalika logam aluminium di senggolake, banjur swarane dicekel dening tipi kanggo ngubah channel, swara, utawa power. [2]Remot iki bisa mudunake 30 % ongkos gawene.[2] Adler tinggal donya ana ing Boise, Idaho, Amerika Serikat nalika tanggal 15 Pebruari 2007.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 224]
  2. ^ a b c d (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 225]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Adler&oldid=830807"