Ritus Armenia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ritus Armenia wujud liturgi sing independen. Ritus iki dipigunakaké déning Gréja Ortodoks Armenia uga Gréja Katulik Armenia. Liturgi saka Santo Gregorius sang Illuminator, sing wujud pangadeg lan pangayom Gréja Armenia, iku liturgi baku sajeroning Gréja iki.

Ora kaya sajeroning Gréja Byzantium, gréja-gréja saka Ritus Armenia racaké ora dihiasi ikon-ikon sarta duwé siji tirai sing ngalangi imam lan altar saka pandelengan umat suwéné sapérangan pérangan liturgi, siji prabawa saka awal jaman apostolik. Panggunan Mitra biskop lan panggunan roti sing tanpa ragi, wujud paninggalan prabawa para misionaris Kulon kanggo umat Ortodoks (monofisit) Armenia uga umat Katulik (Gréja Katulik Wétan) Armenia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]