Ritus Armenia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ritus Armenia arupa liturgi sing independen. Ritus iki dipigunakaké déning Gréja Ortodoks Armenia uga Gréja Katulik Armenia. Liturgi saka Santo Gregorius sang Illuminator, sing arupa pangadeg lan pangayom Gréja Armenia, iku liturgi baku jroning Gréja iki.

Ora kaya jroning Gréja Byzantium, gréja-gréja saka Ritus Armenia biasané ora dihiasi ikon-ikon sarta duwé sawijining tirai sing ngalangi imam lan altar saka pandelengan umat sakwéné sapérangan bagéyan liturgi, sawijining prabawa saka awal zaman apostolik. Panggunan Mitra uskup lan panggunan roti sing tanpa ragi, arupa paninggalan prabawa para misionaris Kulon kanggo umat Ortodoks (monofisit) Armenia uga umat Katulik (Gréja Katulik Wétan) Armenia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ritus_Armenia&oldid=1081388"