Rhizopus oryzae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rhizopus Oryzae.jpg

Rhizopus oryzae minangka salah sawijining jinis mikrofungus heterothallic filamen sing kedadeyan minangka saprotrof ing lemah, kotoran, lan vegetasi bosok.  Spesies iki meh padha karo Rhizopus stolonifer, nanging bisa dibedakake karo sporangia sing luwih cilik lan sporangiospora sing kasebar ing udara. Beda karo R. oligosporus lan R. microsporus kanthi columellae lan sporangiospores sing luwih gedhe. R. oryzae digunakake kanthi ekonomi ing produksi enzim, glukamamilase lan lipase, ing sintesis asam organik, lan ing macem-macem panganan sing difermentasi.  Akeh jinis R. oryzae ngasilake macem-macem enzim kayata enzim pencernaan karbohidrat lan polimer bebarengan karo sawetara asam organik, etanol lan ester sing menehi sifat migunani ing industri panganan, produksi bio-diesel, lan industri farmasi.  Iki uga minangka patogen oportunistik kanggo manungsa sing nyebabake mucormycosis .

Rujukan[besut | besut sumber]