Rangka Éropah sarasa kanggo rujukan kompetènsi basa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Rangka Éropa sarasa kanggo rujukan kompetènsi basa (Inggris Common European Framework of Reference for Languages) iku sawijining pangirid kanggo ngwiji pencapaian para siswa sing sinau marang ing basa ngamanca ing buwana Éropa. Nanging saiki sistim iki ya saya akèh dienggo sajabaning Éropa. Sistim iki diripta déning Pasamuan ing Éropa minangka péranganing proyèk "Sinau Basa kanggo Warga Éropa" antara taun 1989 lan 1996. Doné iku kanggo mènèhi métode sinau, ngajar lan évaluasi sing bisa ditrapaké marang kabèh basa ing Éropa.Ing sasi November 2001, sawijining résolusi Rad Uni Éropa nyaranaké nganggo sistim kanggo mriksa kompetènsi bebasan ngamanca. Enem tataran kompetènsi bebasan iki saiki ditampa kanthi amba minangka standar Éropa kanggo ngwiji kompetènsi bebasan sawijining wong.

Tingkatan kompetènsi[besut | besut sumber]

  • A Dhasar
    • A1
    • A2
  • B Tengahan
    • B1
    • B2
  • C Dhuwur
    • C1
    • C2

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]