Rangka Éropah sarasa kanggo rujukan kompetènsi basa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rangka Éropah sarasa kanggo rujukan kompetènsi basa (Inggris Common European Framework of Reference for Languages) iku sawijining pangirid kanggo ngwiji pencapaian para siswa sing sinau marang ing basa ngamanca ing buwana Éropah. Nanging saiki sistim iki ya saya akèh dienggo sajabaning Éropah. Sistim iki diripta déning Pasamuan ing Éropah minangka bagéan saka proyèk "Sinau Basa kanggo Warga Éropah" antara taun 1989 lan 1996. Doné iku kanggo mènèhi métode sinau, ngajar lan évaluasi sing bisa ditrapaké marang kabèh basa ing Éropah.Ing sasi November 2001, sawijining résolusi Rad Uni Éropah nyaranaké nganggo sistim kanggo mriksa kompetènsi bebasan ngamanca. Enem tingkatan kompetènsi bebasan iki saiki ditampa sacara amba minangka standar Éropah kanggo ngwiji kompetènsi bebasan sawijining wong.

Tingkatan kompetènsi[besut | besut sumber]

  • A Dhasar
    • A1
    • A2
  • B Tengahan
    • B1
    • B2
  • C Dhuwur
    • C1
    • C2

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]