Rakèt lemut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Rakèt lemut utawa rakèt nyamuk iku sawijining piranti kanggo matèni lemut utawa kéwan-kéwan serangga liyané. Rupané mèmper rakèt tenis nanging diilèni ilining listrik sing dhuwuré 1000 volt. Dadi kéwan sing kena dadi kesetrum lan bakal mati. Piranti iki ditenagani déning bateré. Apiké piranti iki tinimbang obat lemut, piranti iki dudu bahan kimia sing bisa ngracuni lingkungan urip. Nanging piranti iki bisa njalari bara listrik sing bisa njalari kobongan. Nanging sawijining tès Australia ora nemokaké bebaya apa-apa.[1][2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Hema Vijay (Mar 10, 2007), The batmen are here, The Hindu 
  2. ^ Annual Report (PDF), Victoria Consumer Affairs, 2002, diarsip saka sing asli (PDF) ing 2005-07-17 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rakèt_lemut&oldid=884863"