Rad ing Éropah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Organisasi iki béda karo Pasamuan ing Éropah lan Rad Uni Éropah

Rad ing Éropah (Inggris European Council) iku sawijining organ Uni Éropah. Organisasi iki ditugasi ngurusi garis gedhé kawicaksanan lan prioritas pulitik Uni Éropah (UE). Organisasi iki ngandhut kepala-kepala nagara UE, karo Présidèn Rad ing Éropah lan Présidèn Komisi Éropah. Timbalan Dhuwur (High Representative) Uni kanggo Urusan Nagara Ngamanca lan Kawicaksanan Katentreman uga mèlu rapat. Lembaga iki diadegaké kanthi informal nalika ana puncak lan diresmèkaké kanthi formal minangka lembaga in taun 2009 mawa Prajanjèn Lisboa. Ing taun 2016 Présidèn Rad ing Éropah iku Donald Tusk saka Polen.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pratélan tetembungan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]