Puun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Puun punika jejuluk kanggo ketua adat ingkan wonten ing Baduy, kususé ing Baduy Jero. Ing Baduy Jero, sakampung padha duwèni Puun dhéwé-dhéwé uga dikancani déning Jaro (wakil Puun). Telung kampung ing Baduy Jero ya iku Kampung Cikeusik, Cikartawana lan Cibeo. Puun ing saben kampung duwèni tugas kang béda-béda. Puun Cibeo ngurus babagan tani, Puun Cikeusik ngurus kaagamaan, lan Puun Cikartawana duwèni tanggung jawab ing kaséhatan uga usada (tamba). Telung Puun iki kerja bebarengan padha duwèni ngilmu dhéwé-dhéwé kanggé njaga suku Baduy uga ngalam donya.