Punjering Galaksi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Punjering Galaksi kapernah ing sisih kiwa ndhuwur sing padhang ing gambar. Gambar iki dikèker saka salah siji tèlèskop infrarekta 2MASS.

Punjering Galaksi iku punjering rotasi Galaksi Bimasekti. Dohé papan iki 7,6 tekan 8,7 kiloparsec (watara 25.000 nganti 28.000 taun cahya) saka Bumi kanthi ngener konstélasi Sagitarius, Ofiukus, lan Skorpius sing pernahé paling padhang ing Bimasekti. Ana bukti sing kuwat ngenani anané bolongan ireng supermasif ing Punjering Galaksi Bimasekti.