Punjering Galaksi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Punjering Galaksi kapernah ing sisih kiwa ndhuwur sing padhang ing gambar. Gambar iki dikèker saka salah siji tèlèskop infrarekta 2MASS.

Punjering Galaksi iku punjering rotasi Galaksi Bimasekti. Dohé papan iki 7,6 tekan 8,7 kiloparsec (watara 25.000 nganti 28.000 taun cahya) saka Bumi kanthi ngener konstélasi Sagitarius, Ofiukus, lan Skorpius sing pernahé padhang dhéwé ing Bimasekti. Ana bukti sing kuwat ngenani anané luwang ireng supermasif ing Punjering Galaksi Bimasekti.