Popocatépetl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{Nama}}}
Elevasi {{{Elevasi}}}

Popocatépetl inggih punika salah satunggaling nama gunung aktif kanthi dhuwur 5426 mèter (17.800 kaki) minangka gunung ingkang paling inggil urutan kaping kalih wonten ing Meksiko sabibaripun Pico de Orizaba ingkang inggilipun (5636 mèter) 18.490 kaki. Nama Popocatépetl kapundhut saking tembung Nahuatl, popōca gadhah teges “berasap’ lan tepētl, gadhah teges “gunung”, saéngga kanthi harfiah saged dipuntegesi “Gunung Berasap”. Gunung punika papanipun manggèn wonten ing 70 km saking Ciudad de Mexico. Nalika wonten ing 25 Januari pukul 10:10, ledakan awu ndamel 3 km inggil hanyut NE.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ [1](dipunundhuh tanggal 29 September 2012)