Pongal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pongal utawa Pongali dimasak ing Salem, Tamil Nadu, India kanggo Festival Pongal
Pongal ing Nagercoil, India

Pongal utawa Huggi minangka panganan nasi India Selatan sing populer. Ing basa Tamil "pongal" tegese "bubbling up". Ing basa Telugu lan Kannada, pongali minangka sajian nasi sing dicampur karo susu rebus lan gula. [1] Huggi asale saka tembung Kannada Lawas Puggi tegese "gelembung, balon".

Pongal disiapake minangka sajian penting sajrone festival Pongal ing festival Tamil Nadu, Pondicherry lan Kerala lan Sankranthi ing Andhra Pradesh lan Telangana. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Wilson, Horace Hayman (1862). Essays and Lectures Chiefly on the Religion of the Hindus, Volume 2. Dibukak ing 3 October 2019.
  2. Pandey, Alpana (11 August 2015). Medieval Andhra: A Socio-Historical Perspective. ISBN 9781482850178. Dibukak ing 3 October 2019.