Polisi turu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jakarta Indonesia Police-officers-01.jpg

Polisi turu, minangka bagean saka dalan sing didhuwurake kanthi bentuk aspal utawa semen tambahan sing dipasang ing sadawane dalan minangka tandha nyepetake kecepetan kendharaan. Kanggo nambah keamanan lan kesehatan kanggo pangguna dalan, ketinggian kasebut diatur lan yen dalan bakal dilengkapi tandha-tandha notifikasi bantalan kacepetan, utamane ing wayah wengi, benjolan kasebut dilengkapi tandha dalan kanthi garis miring ing warna putih utawa kuning sing kontras kanggo tandha .

Nanging, polisi turu sing umum ana ing Indonesia luwih bertentangan karo desain polisi turu sing diatur miturut Keputusan Menteri Perhubungan Nomer 3 taun 1994 lan iki malah bisa mbebayani keamanan lan kesehatan para pangguna dalan.