Pojok Kampung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pojok kampung iki salah sawijining acara andhelane JTV Surabaya lan iki acara warta TV pratama ing Indonesia sing nganggo basa tlatah. Awal-awalé giyaran, pramila taun 2003-an, acarané tansah nganggo basa Jawa Surabayan kabèh. Nanging pramila taun 2005 iki, kanggo nguri-nguri wong sa-Jawa Timur kabèh, Pojok Kampung ya uga dibagi dadi telung sègmèn, ya iku:

1. Pojok Kampung Basa Kulonan: Nganggo basa kulonan, nanging ora persis kaya Jawa Tengahan

2. Pojok Madhurah: Warta basa Madhura sing disiaraken jam 3 sore, lan

3. Pojok Kampung: Sing nganggo basa Surabayaan, disiarne jam 9 bengi.

Acara warta iki tau diprotes déning wong-wong saka Jawa Tengah lan Kulonan, utamaning prakara basané sing dianggep kasar. Nanging acara iki uga olèh atur sapala saka masarakat soalé bisa dianggo nguri-uri wong supaya tetep ngerti Jawané.