Plorotan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sawijining plorotan ing Jepang

Plorotan iku dolanan bocah sing biyasa tinemu ing taman. Kegiatan kang biyasa cah cilik dolanan munggah lan mudhun saka ndhuwur menyang ngisor. Plorotan kerep diengga dolanan amarga dolanan kang ora usah nganggo bahan utawa tuku amarga ana endi waé bisa dolanan iku tuladhané ana ing pinggir kali. Pokoké papan panggonan kang kira-kira bisa dienggo mudhun. Amarga manawi nèk panggon datar dudu plorotan jenengé nanging slorotan. Paling ora plorotan dhuwur papan panggonan bisa kurang luwih minimal 1 mèter.