Plasmid

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Plasmid ing bakteri.

Plasmid yaiku DNA ekstrakromosomal kang bisa ngreplikasi sacara autonom lan bisa ditemokake ing sel hidup.[1] siji sel bisa ditemokake luwih saka siji plasmid kanthi ukuran kang bedha-bedha nanging kabeh plasmid ora ngode fungsi kang penting kanggo pertumbuhan sel mau. [1]Umume plasmid ngodekake gen-gen kang diperlokake supaya tahan ing kahanan kang kurang nguntungake mla ye lingkungan normal maneh, DNA plasmid bisa dibuwang.[1]

Struktur plasmid[sunting | sunting sumber]

Plasmid duweni struktur sirkuler, nanging ana plasmid linear kang bisa ditemokake ing mikroorganisme tertemtu, kayata Borrelia burgdorferi lan Streptomyces.[2] Plasmid ditemokake ing bentuk DNA utas ganda kang kasusun dadi superkoil utawa kumparan terpilin.[3] Anane Struktur superkoil amarga enzim topoisomerase gawe sebageyan DNA utas ganda pedhot (ora kaiket) nalika replikasi plasmid.[3] Struktur superkoil bakal nyebabake DNA plasmid ana ing konformasi kang diarani lingkaran katutup kovalen atau covalently closed circular (ccc), nanging yen loro utas DNA pedhot, plasmid bakal balik ing kahanan normal (ora terpilin) lan konformasi diarani minangka open circuler (oc).[3]Panemone plasmid wis kawiwitan taun 1887, nalika Robert Koch mublikasikake panalitene ngenani bakteri Bacillus anthracis minangka penyebab penyakit antraks.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en)Royston C. Clowes (September 1972). "Molecular Structure of Bacterial Plasmids". Bacteriological Reviews 36 (3): 361-405. http://mmbr.asm.org/cgi/reprint/36/3/361.pdf.
  2. ^ (en)Hinnebusch J, Barbour AG (November 1991). "Linear plasmids of Borrelia burgdorferi have a telomeric structure and sequence similar to those of a eukaryotic virus.". J Bacteriol 173 (22): 7233-7239. http://jb.asm.org/cgi/reprint/173/22/7233.pdf.
  3. ^ a b c (Inggris)Brown, Terry A. (2010). Gene Cloning and DNA Analysis: An Introduction. Wiley-Blackwell. ISBN 978-1-4051-8173-0. Hal. 35-36
  4. ^ (Inggris)Gregory Phillips G, Funnell BE (2004). Plasmid biology. Washington: ASM Press. ISBN 978-1-55581-265-2. Hal.1-6
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plasmid&oldid=830730"