Plagiat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Plagiat inggih punika mendet utawi nganggo karagane tiyang sanès (tanpa gadhah izin).[1] Ugi saged diartiake "mendet panemuné tiyang sanès lan didadosake penemu piyambake.[2] Setiap karangan kang asli dianggap hak milik pengarang lan boten angsal dicetak ulang tanpa miliki izin kang gadhah kewenangan utawi penerbit karangan punika.[1] Sak ba'dhane 2x24 jam, berita wonten ing ariwarta tersiar, maongko tiyang saged nganggo berita tersebut kaliyan syarat disebutaken sumberipun.[1] Contoh tokoh-tokoh Indonesia kang didugo dados plagiat, inggih punika Chairil Anwar (1949).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Shadily, Hassan (1980).Ensiklopedia Indonesia.Jakarta:Ichtiar Baru van Hoeve. Hal 2721
  2. ^ a b "Plagiat". Arti Kata. Dijupuk 23 Juni 2014.  Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "b" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda