Piutang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Piutang Inggih punika tagihan kaliyan pihak sanès ingkang pelunasanipun badhé ditampi wonten wujud kas. Piutang saged digolongake dados Piutang Usaha lan Piutang sanès Usaha. Piutang usaha wonten amargi penjualan persediaan barang dagangan utawi jasa saking kagiyatan usaha normal perusahaan. Piutang Non Usaha ingkang kudu dilaporake dipisah kaliyan piutang usaha, sedoyo tagihan ingkang timbul saking transaksi ing sak jabane usaha operasi normal perusahaan.