Pitulung:Pranala pipa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pranala pipa (Basa Inggris: piped link) iku sawijining pranala sing diwènèhi label béda saka judhul kaca sing dituju. Fitur iki agawé kita bisa langsung tumuju menyang panjelasan utawa artikel ngenani tembung utawa ukara kasebut, senadyan tembung kasebut ora persis padha karo jeneng kaca sing dituju. Ing sawetara panjelajah web, judhul sakbeneré saka kaca sing dituju isih bisa dideleng ing kothak sing muncul wektu mouse diarahaké ing sadhuwuring pranala pipa kasebut lan uga muncul ing status bar panjelajah.

Conto:

[[gedhé|gumedhé]]

akan tampil sebagai: gumedhé.

Istilah "pipa" ngarujuk marang panggunaan karakter pipa "|" minangka pamisah antara judhul kaca tujuan karo label sing ditampilaké.

Deleng uga[besut | besut sumber]