Pinsèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepasang pinset logam konvensional modern kanthi tips sing jelas

Pinset minangka alat cilik sing digunakake kanggo njupuk obyek sing sithik banget supaya gampang ditangani nganggo driji manungsa. Alat kasebut paling kamungkinan asale saka tong, pincer, utawa tang kaya gunting sing digunakake kanggo nyekel utawa nyekel obyek sing panas wiwit wiwitan sejarah direkam . Ing konteks ilmiah utawa medis, biasane diarani forceps .Pinset nggunakake loro tuas kelas katelu sing disambungake ing salah sawijining ujung (titik fulcrum saben tuas), kanthi pincer ing sisih liyane.

Tipis pinset pinset konvensional
Kapal plastik digunakake ing kit pertolongan pertama