Pinositosis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Mekanisme pinositosis(tengah).

Pinositosis ("pangombenan seluler") ya iku jinis endositosis. Ing kono sel "ngesok" tetesan fluida ekstraseluler ing vesikula cilik.[1] Amarga salah siji utawa kabèh zat terlarut kang larut ing tetesan mau dilebokake ing sel, pinositosis ora asipat spesifik ing substansi kang ditransporake.[1] Suwalike, endositosis kang diperantarai reseptor asipat spesifik banget amarga anané reseptor wujud ligan kang mung kaiket ing molekul tinamtu.[1] Pinositosis minangka salah siji jinis endositosis dibutuhake kanggo pirang-pirang macem fungsi kang wigati tumrap sel, amarga endositosis bisa ngregulasi pirang-pirang macem prosès kaya ta panjupuking nutrisi, adhesi lan migrasi sel, reseptor sinyal, mlebune patogen, neurotransmisi, presentasi antigen, polaritas sel, mitosis, pertumbuhan lan diferensiasi, lan mlebune obat.[2][3][4][5]

Uga delengen[besut | besut sumber]

cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Campbell NA, Reece JB, Mitchell LG. 2002. Biologi, Edisi Kelima, Jilid I. Jakarta: Erlangga. Hal:154-155, 126 ISBN 979-688-468-2
  2. Miaczynska M, Pelkmans L, Zerial M (August 2004). Not just a sink: endosomes in control of signal transduction. Current Opinion in Cell Biology 16 (4): 400–6. doi:10.1016/j.ceb.2004.06.005. PMID 15261672.
  3. Medina-Kauwe LK. 2007. Alternative" endocytic mechanisms exploited by pathogens: new avenues for therapeutic delivery?. Advanced Drug Delivery Reviews 59 (8): 798–809. doi:10.1016/j.addr.2007.06.009. PMID 17707545.
  4. Miaczynska M, Stenmark H. 2008. "Mechanisms and functions of endocytosis". The Journal of Cell Biology 180 (1): 7–11. doi:10.1083/jcb.200711073. PMID 18195098.
  5. Marsh M, McMahon HT (July 1999). "The structural era of endocytosis". Science (New York, N.Y.) 285 (5425): 215–20. doi:10.1126/science.285.5425.215. PMID 10398591. Retrieved 2009-06-19.