Pi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pi, kerep dipunserat nganggé aksara Yunani π ingkang ungelipun [pi] kanggé nyerat swanten "p", punika kwosien panjang satunggiling bundheran (jarak saubenging bundheran) nglangkungi diameter (jarak ing tengahipun). Wijinipun kirang langkung 3.14159, nanging manawi kedah ngitung sajawi sirah kirang langkung inggih 355/113. Tegesipun, satunggiling bundheran ingkang diameteripun 113 cm, jarak saubengipun inggih kirang langkung 355 cm.

Pi punika wilangan irasional, dados wijinipun boten eksakta.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.