Philippe III saking Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Philippe III ingkang kuwantun
Miniature Philippe III Courronement.jpg
Raja Perancis
Panjenengan 25 Agustus 1270 – 5 Oktober 1285
Pamakuthan 30 Agustus 1271
Leluhur Louis IX
Panerus Philippe IV
Astana Wiwitanipun Narbonne, lajeng Basilika Santo Denis
Garini Isabel saking Aragon
Marie saking Brabant, Ratu Perancis
Putra Philippe IV saking Perancis
Charles, Pangeran Valois
Louis, Pangeran Évreux
Blanche saking Perancis, Adipati Wanita Austria
Marguerite saking Perancis, Ratu Inggris
Dalem Wangsa Kapetia
Bapa Louis IX saking Perancis
Ibu Marguerite saking Provence

Philippe III (30 April 1245 – 5 Oktober 1285), dipuntimbali ingkang Kuwantun (Basa Prancis: le Hardi), kalebet Raja Perancis ingkang nggantos bapakipun Louis IX, lan mrentah saking taun 1270 dumugi taun 1285. Piyambakipun menika anggota kulawarga Wangsa Kapetia.