Philippe III saking Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Philippe III ingkang kuwantun
Miniature Philippe III Courronement.jpg
Raja Prancis
Panjenengan25 Agustus 1270 – 5 Oktober 1285
Pamakuthan30 Agustus 1271
LeluhurLouis IX
PanerusPhilippe IV
AstanaWiwitanipun Narbonne, lajeng Basilika Santo Denis
GariniIsabel saking Aragon
Marie saking Brabant, Ratu Prancis
PutraPhilippe IV saking Prancis
Charles, Pangeran Valois
Louis, Pangeran Évreux
Blanche saking Prancis, Adipati Wanita Austria
Marguerite saking Prancis, Ratu Inggris
WangsaWangsa Kapetia
BapaLouis IX saking Prancis
IbuMarguerite saking Provence

Philippe III (30 April 1245 – 5 Oktober 1285), dipuntimbali ingkang Kuwantun (Prancis: le Hardi), kalebet Raja Perancis ingkang nggantos bapakipun Louis IX, lan mrentah saking taun 1270 dumugi taun 1285. Piyambakipun punika anggota kulawarga Wangsa Kapetia.