Philippe III saking Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Philippe III ingkang kuwantun
Miniature Philippe III Courronement.jpg
Raja Prancis
Panjenengan 25 Agustus 1270 – 5 Oktober 1285
Pamakuthan 30 Agustus 1271
Leluhur Louis IX
Panerus Philippe IV
Astana Wiwitanipun Narbonne, lajeng Basilika Santo Denis
Garini Isabel saking Aragon
Marie saking Brabant, Ratu Prancis
Putra Philippe IV saking Prancis
Charles, Pangeran Valois
Louis, Pangeran Évreux
Blanche saking Prancis, Adipati Wanita Austria
Marguerite saking Prancis, Ratu Inggris
Wangsa Wangsa Kapetia
Bapa Louis IX saking Prancis
Ibu Marguerite saking Provence

Philippe III (30 April 1245 – 5 Oktober 1285), dipuntimbali ingkang Kuwantun (Prancis: le Hardi), kalebet Raja Perancis ingkang nggantos bapakipun Louis IX, lan mrentah saking taun 1270 dumugi taun 1285. Piyambakipun punika anggota kulawarga Wangsa Kapetia.