Pengasingan Ing Bouven Digul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sungai Digul, Papua

Bouven Digul iku kunjara alam ing Pulau Papua seng serem lan panggone ndelek seng ora onong wong seng ngertos.[1][2] Kaanan kunjara iku sanget boten penak lan digunaaken kaleh pamaréntah kolonial kanggé matahne perlawanan wong-wong obahan.[1] Kamp Bouven Digul iku letake dateng sampim sungai Digul lan Kamp punika dipersiapaken kados kesusu diengge ngatasi peraturan akir pamaréntah kolonial diengge wong-wong seng terlibat dateng pemberontakan kuminis taun 1926.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Muatan Lokal Ensiklopedia Sajarah dan Budaya Di Bawah Kolonialisme Barat Sajarah Nasional Indonesia jilid 7. Jakarta: Lentera Abadi. 2009. k. 180. ISBN 9789793535494.  Paramèter |Author= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |author=) (pitulung)
  2. Rosihan Anwar (2010). Mengenang Sjahrir: Seorang Tokoh Pejuang Kemerdekaan yang Terisisihkan dan Terlupakan. Jakarta: PT Gramedia Pustaka Utama. k. 405. ISBN 9789792250091. 
  3. Langgeng Sulistyo Budi (2004). "Pendidikan Bagi Dawanan di Bouven Digul 1926-1942, Volume 6, Nomor 1, dalam Jurnal Sejarah". Jakarta: Yayasan Obor Indonesia.